PGE Ekstraliga

Mikołajki z Unią Tarnów – ciąg dalszy akcji społecznych

Kilka tygodni temu, Unia Tarnów Żużlowa Sportowa Spółka Akcyjna, rozpoczęła akcje mające na celu popularyzację sportu żużlowego wśród społeczności lokalnej, aktywizację i integrację kibiców wokół tej dyscypliny oraz współudział w różnych charytatywnych wydarzeniach.

Tuż po zakończeniu sezonu żużlowego 2013, Zarząd Spółki  Żużlowej przekazał na rzecz Fundacji Pana Stanisława Bańbora dwa plastrony z MIMP i IMP, wcześniej przekazano jeden plastron z Finału IMP na aukcje ratującą życie konkretnej osoby.

Niedawno władze Spółki wraz z żużlowcem Arkadiuszem Madejem miały przyjemność zorganizować spotkanie dla najmłodszych kibiców czarnego sportu w przedszkolu nr 26 w Tarnowie, a już w najbliższy wtorek 3 grudnia, kolejna z cyklu akcji, tym razem „Mikołajki z Unią Tarnów„.

Akcja ta, której beneficjentami będą dzieci i młodzież z Domu Dziecka nr 1 zostanie zorganizowana na Stadionie Miejskim wspólnie z partnerami, tj.:
Grupą AZOTY S.A,
Tauron PE,
Drukarnią Delta Graphix,
„IMBRYK” Herbata Kawa,
„Elefant” Agencja Reklamowa,
Cukiernia „Targowa”,
BLACK.

W trakcie spotkania atrakcji nie zabraknie, a mieszkańcy Domu Dziecka, będą mogli przy słodkim poczęstunku spotkać się z Kapitanem Jaskółek Januszem Kołodziejem, czy też przejechać samochodem rajdowym kierowanym przez Macieja Dreszera. Każde z dzieci otrzyma też mikołajkowe paczki, zawierające między innymi przybory szkolne, gadżety sportowe, słodkie upominki.

Podczas spotkania, na rzecz Domu Dziecka, oddany zostanie kolejny plastron z Finału Indywidualnych Mistrzostw Polski AD2013, z przeznaczeniem na aukcję,  z której cały dochód przekazany będzie na potrzeby tej placówki.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana