Michał Gruchalski zawodnikiem Unii Tarnów!

11/05/2019 13:28:59
Marcin Michoń

We wtorkowe popołudnie kontrakt z Unią Tarnów parafował Michał Gruchalski. Dla wychowanka Włókniarza Częstochowa rok 2020 będzie pierwszym w gronie seniorów. W minionym sezonie w PGE Ekstralidze wykręcił średnią 1,283, a swoją dobrą postawą przyczynił się do wywalczenia przez Lwy brązowego medalu DMP.

Michał Gruchalski urodził się 18 listopada 1998 roku, a przygodę z czarnym sportem rozpoczynał od startów na mini żużlu, czego zwieńczeniem był tytuł Indywidualnego Mistrza Polski w 2014 roku. Rok później w Częstochowie uzyskał żużlowy certyfikat. Na torach PGE Ekstraligi zadebiutował w sezonie 2017, gdzie z powodzeniem rywalizował ze znacznie bardziej doświadczonymi rywalami przez ostatnie trzy lata.

Warunki kontraktów na starty w Nice Pierwszej Lidze Żużlowej w barwach Jaskółek w sezonie 2020 ustalili do tej pory Peter Ljung, Daniel Kaczmarek, Ernest Koza, Artur Mroczka oraz juniorzy Mateusz Cierniak i Dawid Rempała.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanankopolagriaRigatoniMATBUDKARMOTCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH

AMS Iveco