“Mi pozostaje jednak jeszcze dużo pracy” – Kacper Gomólski

14/04/2014 0:00:00

W miniony weekend ruszyły rozgrywki Enea Ekstraligi. Grupa Azoty Unia Tarnów w sobotę pokonała w spotkaniu wyjazdowym SPAR Falubaz Zielona Góra 47:43.

Cztery punkty do dorobku drużyny dorzucił Kacper Gomólski, który jednak do końca z indywidualnego wyniku nie może być zadowolony. – Jeden bieg wygrałem. Wiec było okej. Później było już tylko gorzej. Byłem wolny, gubiłem się na torze. Mówiąc krótko tragedia – skomentował swój występ Ginger.

Zawodnik Jaskółek jest zadowolony z wyniku drużyny, równocześnie zdając sobie sprawę, że czeka go jeszcze dużo pracy. – Tak na prawdę była to pierwsza kolejka i mogło się wszystko wydarzyć. Na nasze szczęście wygraliśmy i musimy się z tego cieszyć. Oczywiście, że każdy z nas ciężko pracował na ten wynik. Mi pozostaje jednak jeszcze dużo pracy – powiedział.

Brązowy medalista Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów nie miał po spotkaniu zastrzeżeń do przygotowania nawierzchni toru. – Tor był normalny jak zawsze w zielonej gorze delikatnie przyczepne. Mi niestety on jednak pasował – powiedział.

Już jutro Gingera czekają bardzo ważne zawody w Ostrowie Wielkopolskim. Zawodnik Jaskółek będzie walczył o przepustkę do międzynarodowych eliminacji do IMŚJ. – We wtorek mam Finał Krajowych Eliminacji Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów, wiec póki co skupiam się na tych zawodach. Później przyjdzie czas na przygotowywanie do meczu – zakończył Kacper Gomólski.

Nowrem Group

hektordunajecdekercezararkan