PGE Ekstraliga

Memoriał Pytki oraz Chrupka powraca do Tarnowa!

W najbliższą niedzielę 5 października Grupa Azoty Unia Tarnów rozegra swój ostatni ligowy mecz w tym sezonie. Na własnym torze zmierzy się ze SPAR Falubazem Zielona Góra. Stawką spotkania będzie brązowy medal Drużynowych Mistrzostw Polski. Początek meczu o 16:00. To jednak nie koniec żużlowym emocji w Tarnowie w tym sezonie. W czwartek 9 października rozegrany zostanie w Mościcach Finał Młodzieżowych Mistrzostw Polski Par Klubowych. W zawodach wystąpią zawodnicy z Tarnowa, Leszna, Torunia, Częstochowy, Zielonej Góry, Gniezna i Rybnika.

Po zakończeniu Finału MMPPK odbędą się trzy biegi dodatkowe memoriałowe (dwa półfinały oraz finał). Udział w nich wezmą zawodnicy którzy dla swoich drużyn zdobyli najwyższą sumę punktów. Do finału awansuje po dwóch najlepszych zawodników z każdego półfinału. Organizator zastrzega sobie udział w każdym półfinale po jednym swoim zawodniku przy czym zawodnik, który zdobył najwyższą sumę punktów wystartuje w pierwszym półfinale. W drugim półfinale wystartuje zawodnik wskazany przez kierownika drużyny.

Losowanie drużyn i pól startowych w biegach półfinałowych odbędzie się w parku maszyn w obecności kierownika zawodów tuż po zakończeniu MMPPK. Losowanie pól startowych w finale odbędzie się w parku maszyn w obecności kierownika zawodów zaraz po zakończonym drugim biegu półfinałowym.

Trzech pierwszych zawodników w biegu finałowym otrzyma pamiątkowe puchary. Ceremonia wręczenia pucharów odbędzie się bezpośrednio po zakończonej ceremonii dekoracji MMPPK (po wręczeniu medali, pucharów, itp. ) oraz odegraniu hymnu narodowego.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana