Mecze Pierwszej Ligi Żużlowej w nSport+!

01/21/2020 11:09:32
Marcin Michoń

Rozstrzygnięty został przetarg na prawa telewizyjne do spotkań Nice Pierwszej Ligi Żużlowej. Od nowego sezonu przez pięć lat mecze na zapleczu PGE Ekstraligi pokazywać będzie nSport+. Z każdej kolejki spotkań transmitowane będą dwa mecze – w sobotę i niedzielę.

Inauguracja ligi zaplanowana została na pierwszy weekend kwietnia. Wówczas kamery nSport+ pokażą spotkania z Bydgoszczy i Gniezna. Unia Tarnów w pierwszej kolejce zmierzy się w Gdańsku ze Zdunek Wybrzeżem, a w drugiej na własnym torze z drużyną z Gniezna.

W najbliższych dniach poznamy również nowego sponsora tytularnego rozgrywek.

1 kolejka (4/5 kwietnia):
Polonia Bydgoszcz – Arged Malesa TŻ Ostrovia Ostrów
Car Gwarant Start Gniezno – eWinner Apator Toruń

2. kolejka (18/19 kwietnia):
eWinner Apator Toruń – Orzeł Łódź
Arged Malesa TŻ Ostrovia Ostrów – Zdunek Wybrzeże Gdańsk

źródło: speedwaynews.pl

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD