Mateusz Cierniak zostaje w Tarnowie!

10/08/2019 13:15:17
Marcin Michoń

Mateusz Cierniak uzgodnił warunki kontraktu z Jaskółkami i w sezonie 2020 nadal będzie ścigał się w barwach Unii Tarnów w Nice Pierwszej Lidze Żużlowej. Podczas parafowania stosownej umowy obecny był Pan Artur Kopeć – Członek Zarządu Głównego Partnera klubu Grupy Azoty.

W dobiegającym końca sezonie 2019 siedemnastolatek był podstawowym juniorem Jaskółek, reprezentując drużynę w rozgrywkach ligowych oraz młodzieżowych.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanankopolagriaRigatoniMATBUDKARMOTCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH

AMS Iveco