Mateusz Cierniak z aneksem finansowym do kontraktu!

11/14/2018 17:38:28
Marcin Michoń

Aneks finansowy do kontraktu z Grupą Azoty Unią Tarnów podpisał dzisiaj Mateusz Cierniak. Tym samym zdolny żużlowiec będzie trzecim młodzieżowcem w kadrze menadżera Tomasza Proszowskiego.

Mateusz Cierniak to wychowanek UKS Jaskółki Tarnów. Swoją przygodę ze speedwayem rozpoczynał na mini żużlu, gdzie w sezonie 2016 zdobył tytuł Indywidualnego Mistrza Polski, a także srebrny medal w rywalizacji drużynowej i parowej.

Pod koniec marca 2018 roku uzyskał żużlowy certyfikat na torze w Grudziądzu. Przez cały tegoroczny sezon notował bardzo dobre występy w zawodach młodzieżowych czego zwieńczeniem było wywalczenie wraz z Patrykiem Rolnickim, Dawidem Rempałą oraz Przemysławem Koniecznym złotego medalu Drużynowych Mistrzostw Polski Juniorów.

Na zakończenie sezonu został wypożyczony do drużyny z Ostrowa w barwach której wystąpił w rewanżowym meczu barażowym przeciwko drużynie z Piły (początkiem października ukończył 16 lat). Szesnastolatek wywalczył płatny komplet punktów.

saletrosanNOXY

ewinner

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH