PGE Ekstraliga

Maraton Grega Hancocka w Szwecji

Wtorek zawsze kojarzy się z występami w Elitesrien. Nie inaczej będzie także w tym tygodniu. Do Szwecji pojadą Martin Vaculik i Greg Hancock.

Do bardzo ciekawego pojedynku dojdzie w Norrkoeping. Miejscowa Vargarna podejmie Indianernę Kumla. Gospodarzy do zwycięstwa ma poprowadzić Martin Vaculik. Wspomagać go mają przede wszystkim Peter Kildemand i Adrian Miedziński. W składzie tym razem nie znalazł się Artem Laguta. Obie drużyny sąsiadują ze sobą w tabeli mając po jednym zwycięstwie. Wydaje się, że Indianie dysponują bardziej wyrównanym składem z fenomenalnym ostatnio Protasiewiczem, ale to gospodarze będą jechać na własnym torze.

Vargarna Norrkoeping:
1. Martin Vaculik
2. Tomasz Gapiński
3. Peter Kildemand
4. Pontus Aspgren
5. Adrian Miedziński
6. Ricky Kling
7. Billy Forsberg

Indianerna Kumla:
1. Fredrik Lindgren
2. Cameron Woodward
3. Piotr Protasiewicz
4. Piotr Świderski
5. Niels Kristian Iversen
6. Freddy Godlund
7. Joel Anderson

Szwedzki maraton czeka Grega Hancocka. We wtorek uda się na wyjazd do Vetlandy, gdzie miejscowa drużyna podejmie Piraternę Motala. Na ten pojedynek ostrzą sobie zęby kibice gdyż będzie to pojedynek Mistrza oraz Wicemistrza Szwecji. Ponadto obie drużyny posiadają na obecny sezon bardzo silne składy. Obie również zaliczyły mały falstart na początku rozgrywek, więc zawodnicy mają sporo do udowodnienia.

Elit Vetlanda:
1. Leon Madsen
2. Bartosz Zmarzlik
3. Jarosław Hampel
4. Thomas Jonasson
5. Tai Woffinden
6. Jacob Thorssell
7. Magnus Karlsson

Piraterna Motala:
1. Greg Hancock
2. Linus Sundstrom
3. Darcy Ward
4. Bjarne Pedersen
5. Chris Holder
6. Simon Gustafsson
7. Fredrik Engman

Dzień później, w środę, Amerykanin rozegra kolejne spotkanie. Tym razem będzie to przełożony mecz 2 kolejki w Vastervik. Gospodarze tego spotkania z pewnością będą chcieli się przełamać, ponieważ do tej pory przegrali wszystkie swoje spotkania. Będą z pewnością liczyć na zmęczenie swoich rywali, którzy do rozegrania mają dwa wyjazdowe spotkania.

Vastervik Speedway:
1. Peter Ljung
2. Daniel Nermark
3. Hans Andersen
4. Rune Holta
5. Troy Batchelor
6. Davey Watt
7. Mathias Thornblom

Piraterna Motala:
1. Linus Sundstrom
2. Darcy Ward
3. Greg Hancock
4. Bjarne Pedersen
5. Chris Holder
6. Simon Gustafsson
7. Fredrik Engman

Wszystkie spotkania rozpoczynają się o godzinie 19.00.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana