Magic spokojny o klimat w Togliatti

07/08/2013 0:00:00

W najbliższą sobotę w rosyjskim Togliatti odbędzie się drugi finał SEC. W zawodach ujrzymy stałego uczestnika tegorocznego cyklu, zawodnika Unii TarnówMacieja Janowskiego.

Zawodnik Jaskółek, jak sam przyznaje, jest bardzo urzeczony obiektem w Togliatti. – W zeszłym roku, gdy startowałem w Togliatti ten obiekt mnie urzekł. Był komplet kibiców i niesamowita atmosfera, którą dobrze do dziś pamiętam – przypomina. – Organizacyjnie to duże przedsięwzięcie, ale Speedway European Championships naprawdę dążą do perfekcji i świetnie im to wychodzi. w zeszłym roku nie zabrałem tam najlepszego sprzętu, a w tym wszystko jest tak dograne, że lecę z tym co mam w warsztacie najszybsze – wyznał.

Zawodnik jest przekonany, że na stadionie w Togliatti będzie panowała świetna atmosfera.–  Jestem spokojny o klimat, emocje i otoczkę, a także o walkę na torze. Śmiem twierdzić, że pod względem kibicowskim może to być najbardziej elektryzujący finał SEC. Jestem gotowy na rywalizację, jak widać moja dyspozycja skoczyła w górę i będzie tak dalej. Teraz świętuję urodziny i mam chwilę wolnego. Do Rosji wylatuję z Warszawy do Moskwy. Następnie lecę do Samary i wreszcie Togliatti – powiedział Maciej Janowski.

Wierzymy, że sobotnie zawody będą wydarzeniem historycznym – twierdzi z kolei Karol Lejman z firmy One Sport organizującej cykl SEC 2013. – Nie mamy wątpliwości co do tego, że rosyjscy kibice zasługują na żużel na najwyższym poziomie i to ma właśnie zostać zagwarantowane poprzez 2. finał SEC w Togliatti. U naszych sąsiadów nie brakuje wspaniałych zawodników, a przecież jeden z nich może sięgnąć po tytuł mistrzowski. To będzie wielki dzień – dodał na koniec Lejman.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel