Ljung, Koza i Gruchalski z porozumieniem!

05/06/2020 11:11:17
Marcin Michoń

Unia Tarnów ustaliła dzisiaj warunki finansowe z Peterem Ljungiem, Ernestem Kozą i Michałem Gruchalskim. Cała trójka w sezonie 2020 będzie reprezentować barwy Jaskółek w rozgrywkach eWinner Pierwszej Ligi Żużlowej. Oczywiście w drużynie zostają również tarnowscy juniorzy – Dawid Rempała, Mateusz Cierniak, Przemysław Konieczny i Mateusz Gzyl. Rozmowy z pozostałymi zawodnikami trwają. Chęć startu w rozgrywkach wyraziły wszystkie drużyny, a początek ligowych zmagań zaplanowano wstępnie na połowę lipca.

Zarząd klubu dziękuje zawodnikom za zrozumienie zaistniałej sytuacji i szybkie zawarcie porozumienia.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD