PGE Ekstraliga

Liga Juniorów w Zielonej Górze

W środę na torze w Zielonej Górze rozegrana zostanie VI runda Ligi Juniorów. Do tej pory po V rozegranych turniejach na czele znajdują się drużyny z Torunia i Leszna, które w swoim dorobku mają po 21 punktów. Grupa Azoty Unia Tarnów zajmuje siódmą pozycję.

Podczas najbliższej rundy rywalizować będą ekipy z Gdańska, Tarnowa, Leszna, Zielonej Góry, Wrocławia, Gorzowa i Częstochowy. Zabraknie torunian, którzy będą pauzować. Pod ich nieobecność największe szanse na triumf mają drużyna gospodarzy oraz Stal Gorzów. W walkę o czołowe lokaty włączą się na pewno częstochowianie oraz lesznianie. Tarnowianie, którzy w Grodzie Bachusa zjawią się z Ernestem Kozą i Mateuszem Borowiczem na czele powalczą o miejsce w środku stawki.

Początek zawodów o 17:30.

saletrosanazoty-startokocim

Partnerzy medialni