Leon Madsen z kontraktem w Tarnowie!

19/12/2014 12:09:57
Leon Madsen podpisał dzisiaj wieloletni kontrakt z Unią Tarnów. Znany i lubiany w Duńczyk tym samym powraca do Tarnowa po roku przerwy. Wcześniej z Jaskółkami związany był w latach 2011 – 2013, kiedy wywalczył z drużyną złoty i brązowy medal Drużynowych Mistrzostw Polski.

Leon Madsen urodził się 5 września 1988 roku w duńskim Vejle. Duńczyk ma na swoim koncie m.in. brązowy medal Indywidualnych Mistrzostw Dani wywalczony dwa lata temu. Pięć lat temu wraz z kadrą juniorską Daniizdobył srebro Drużynowych Mistrzostw Świata Juniorów. Drużynowe medale zdobywał również w Szwecji orazDanii. W minionym sezonie zdobywał punkty dla ekipy z Gdańska, gdzie był zdecydowanym liderem i na koniec sezonu mógł pochwalić się średnią 2,103, co dało mu 10 miejsce wśród najskuteczniejszych jeźdźców Enea Ekstraligi.
Niewykluczone, że w drużynie pojawi się jeszcze jakiś nowy zawodnik, ale na razie żadne decyzje nie zapadły. Na dzień dzisiejszy kontraktami z Unią Tarnów związali się Janusz Kołodziej, Martin Vaculik, Kenneth Bjerre, Artur Mroczka, Leon Madsen i Ernest Koza. W niedługim czasie przedstawiony zostanie również nowy trener tarnowskich Jaskółek.