PGE Ekstraliga

Krzysztof Buczkowski rozstawiony w finale IMP

W czwartek odwołano obydwa półfinały IMP z powodu intensywnych opadów deszczu. W Opolu miał wystartować Krzysztof Buczkowski. Dziś ogłoszony został nowy termin tych zawodów i jest nim najbliższa niedziela tj. 27 lipca. Buczek nie będzie mógł wystąpić w zawodach ponieważ został powołany do kadry Polski na Drużynowy Puchar Świata. W takiej samej sytuacji jest Piotr Protasiewicz. W związku z tym GKSŻ w porozumieniu z trenerem Markiem Cieślakiem podjęła decyzję o rozstawieniu obu zawodników bezpośrednio w finale, który odbędzie się w Zielonej Górze. Tym sposobem Grupa Azoty Unia Tarnów ma już co najmniej dwóch przedstawicieli w finale IMP. Miejsce w nim miał wcześniej zapewnione obrońca tytułu Janusz Kołodziej. Z Opola awansuje w tej sytuacji 4 zawodników oraz jeden rezerwowy.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana