PGE Ekstraliga

Krzysztof Buczkowski i Ernest Koza spotkali się z uczniami

W miniony piątek Krzysztof Buczkowski i Ernest Koza wraz z Mirosławem Cierniakiem oraz Łukaszem Sadym spotkali się z uczniami Gimnazjum nr 4, Szkoły Podstawowej nr 8 i tarnowskimi przedszkolakami. Sportowcy i działacze zachęcali najmłodszych do uczestnictwa w zajęciach wychowania fizycznego.

W ten sposób tarnowskie szkoły chcą nakłonić swoich podopiecznych do uczestnictwa w WF-ie. Problem jest dosyć spory, ponieważ w szkołach podstawowych nie ćwiczy około 15% uczniów, którzy wymyślają coraz to nowsze powody, aby nie brać czynnie udziału w zajęciach fizycznych.

Na spotkaniu ze sportowcami tłumnie zjawiły się dzieci oraz młodzież. Żużlowcy opowiadali o swojej dyscyplinie oraz o swoich pierwszych krokach w sporcie podkreślając tym samym ważną rolę WF-u w wychowaniu młodego człowieka. To właśnie uprawiając sport już od najmłodszych lat dzieci i młodzież wyrabia swój charakter.

W naszej galerii znaleźć można szczegółową fotorelację z tego wydarzenia.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana