Komunikat w sprawie meczu finałowego Nice 1LŻ

Przemysław Frączek

Unia Tarnów ŻSSA informuje, że w trosce o stworzenie warunków do jak najbardziej emocjonującego meczu finałowego Nice 1LŻ, a także jak najbardziej komfortowych warunków dla kibiców, już od dnia wczorajszego starała się przełożyć spotkanie finałowe na inny termin ze względu na niekorzystne prognozy pogody. Niestety, włodarze klubu Zdunek Wybrzeże Gdańsk nie zgodzili się na przełożenie spotkania. Nie otrzymano także żadnej wiążącej decyzji ze strony Polskiego Związku Motorowego. Efektem tego jest to, że na chwilę obecną tor jest w kiepskim stanie, a pogoda jak i dalsze jej prognozy nie dają wielu nadziei na rozegranie spotkania w optymalnych warunkach. Cały czas trwa posiedzenie Jury zawodów, jednak wciąż brak decyzji o odwołaniu zawodów. Takową może podjąć tylko przewodniczący Jury. Nie pozostaje nam zatem nic innego jak czekać na ostateczną decyzję, a wszystkich fanów prosić o cierpliwość.

saletrosanazoty-start

tyskie