Komentarz klubu do decyzji zespołu ds. licencji

06/12/2013 0:00:00

W dniu dzisiejszym zespół ds. licencji poinformował o nieprzyznaniu licencji na sezon 2014 dla Unii Tarnów ŻSSA. Powodem odmowy wydania licencji na jest brak uregulowania w terminie należności w stosunku do niektórych zawodników oraz nierozstrzygnięcia sporu z Łukaszem Lesiakiem.

Kierownictwo Klubu ma nadzieję, że sprawę uda szybko się rozwiązać. Całą sprawę wyjaśnił rzecznik klubowy. – Zgodnie z zasadami w najbliższych dniach będziemy składać odwołanie do Zarządu Głównego PZM wraz z wnioskiem o przyznanie licencji nadzorowanej. Będziemy również musieli przedstawić program naprawczy, który jest już praktycznie opracowany i zaakceptowany przez Zarząd oraz Radę Nadzorczą Spółki. Wszelkie zobowiązania powinniśmy uregulować maksymalnie do końca stycznia – uspokoił Łukasz Izak.

Nieco inaczej sprawa wygląda z Łukaszem Lesiakiem. Spór, który powstał na linii klub – zawodnik znajdzie swój finał przed Trybunałem PZM. Jak mówi Łukasz Izak żądania zawodnika są nieuzasadnione i do tej pory nie udało się sprawy załatwić polubownie. – Naszym zdaniem żądania dotyczące zapisów kontraktowych Łukasza Lesiaka wobec klubu są nieuzasadnione. Pomimo wymiany korespondencji od lipca i próbie rozwiązania sporu niestety nie udało nam się porozumieć. W tym przypadku właściwą instytucją, która może rozstrzygnąć ten spór jest Trybunał PZM, do które skierowaliśmy sprawę – skomentował rzecznik Jaskółek.

Pomimo nie otrzymania licencji w pierwszym terminie nie ma jednak zagrożenia, że tarnowski zespół nie wystartuje w rozgrywkach. Już od dziś w sprzedaży są dostępne karnety na sezon 2014.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel