PGE Ekstraliga

Kolejne emocje w Szwecji – zapowiedź 2 kolejki Elitserien

Po pełnym emocji meczu w Toruniu kilku naszych zawodników miało tylko dzień wolnego, a już we wtorek wystartują w 2 kolejce szwedzkiej Elitserien.

Do bardzo ciekawego pojedynku dojdzie w Norrkoeping. Miejscowa Vargarna sprawiła tydzień temu niespodziankę i pokonała w meczu wyjazdowym Piraternę Motala. Teraz ich rywal będzie równie ciężki, ale pomóc może atut własnego toru. Przeciwnikiem będzie Dackarna Malilla. W obu drużynach wystartują zawodnicy Jaskółek. Kibice liczą, że gospodarzy do zwycięstwa ponownie poprowadzi Martin Vaculik wspierany między innymi Artemem Lagutą. Wśród gości awizowany jest Krzysztof Buczkowski. Buczek co prawda meczu w Toruniu nie może zaliczyć do udanych, ale dobrze zainaugurował rozgrywki w Szwecji i zaskarbił sobie tym zaufanie trenera.

Vargarna Norrkoeping:

1.Martin Vaculik
2.Daniel Davidsson
3.Peter Kildemand
4.Artem Laguta
5.Adrian Miedziński
6.Pontus Aspgren
7.Ricky Kling

Dackarna Malilla:

1.Mikkel Bech Jensen
2.Patryk Dudek
3.Nicki Pedersen
4.Krzysztof Buczkowski
5.Joonas Kylmakorpi
6.Robin Aspegren
7.Dennis Anderson

Drugim spotkaniem, w którym pojawi się zawodnik Grupy Azoty Unii Tarnów będzie pojedynek Vastervik Speedway z Piraterną Motala. Piraci niespodziewanie ulegli w pierwszej kolejce Vargarnie, a Vastervik zanotował mocne lanie w Eskilstunie. Tak więc oba zespoły mają coś do udowodnienia. W zespole gości wystąpi Greg Hancock, który z meczu na mecz prezentuje coraz lepszą formę.

Vastervik Speedway:

1.Peter Ljung