Kolejna próba rozegrania finału krajowych eliminacji do IMŚJ

Czwartek, 17 kwietnia, to kolejny termin jaki PZM wyznaczył na rozegranie finału krajowych eliminacji do Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów. Przypomnijmy, że termin był zmieniany już trzykrotnie, za każdym razem ze względu na niekorzystną pogodę. Miejmy nadzieję, że tym razem zawodnikom uda się powalczyć na torze.

W stawce widnieje nazwisko Kacpra Gomólskiego. Nasz zawodnik po dobrym występie w półfinale znalazł się w gronie finalistów. Są to dla niego bardzo ważne zawody, bowiem jest ubiegłorocznym brązowym medalistą Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów, a w tym roku chciałby ten wynik jeszcze poprawić. Podczas prezentacji zespołu Kacper wspominał, że eliminacje krajowe są najcięższym etapem w całych eliminacjach. Rzeczywiście na liście startowej nie brakuje dobrych zawodników, którzy niejednokrotnie mimo młodego wieku stanowili o sile swoich zespołów. Do dalszej fazy awansuje czołowa piątka. Szóstego zawodnika, oraz rezerwowego wskaże Główna Komisja Sportu Żużlowego.

Zawody zostaną rozegrane w Ostrowie Wielkopolskim. Początek o godzinie 16.30

saletrosanazoty-start