Kilka słów Patryka Dudka po niedzielnym spotkaniu

09/05/2013 0:00:00

W niedzielnym pojedynku Unii Tarnów ze Stelmet Falubazem Zielona Góra najlepszym juniorem okazał się Patryk Dudek, który na swoim koncie zapisał dziewięć punktów i jeden bonus. Zielonogórzanin stawia sobie jednakże wyższe cele, a taki wynik do końca nie przynosi mu satysfakcji. – Dziesięć punktów w sześciu biegach to niby dobry wynik, ponieważ jest dwucyfrówka. Wiem, że mogło być nieco lepiej. – mówi Patryk.

Patrząc na ostatnie mecze w Tarnowie, drużyna z Myszką Miki na plastronach nie do końca radzi sobie na tarnowskim torze. Pomimo, że zawodnicy z Grodu Bachusa przegrali tylko czterema punktami, Patryk uważa, że te zawody do najłatwiejszych nie należały. – Dzisiaj były bardzo ciężkie zawody. Ostatnim razem jak jeździliśmy na tarnowskim torze przegraliśmy dużą różnicą punktów. Teraz również jest przegrana, ale tylko czterema punktami, więc nie wyszło tak źle jak się mogło wydawać. Możemy być z tego zadowoleni, chociaż ja mam małe zastrzeżenia do siebie, ale wierzę, że będzie dobrze. –przekonuje Duzers.

Patrząc na wcześniejsze wyniki Patryka przy ul. Zbylitowskiej 3 tor ten był dla niego zagadką, której przez dłuższy czas nie umiał rozwiązać. Ostatni mecz w Tarnowie pokazał, że Patryk znalazł już złoty środek na przywożenie punktów w Tarnowie. – We wcześniejszych meczach faktycznie nie szło mi najlepiej na tym torze. W niedzielnym meczu było już te dziesięć punktów, więc mam nadzieję, że w sobotę na tym torze też będzie dobrze, a po zawodach będę mógł świętować. –stwierdza Patryk.

Tak jak zawodnik wspomniał wcześniej, już w najbliższą sobotę na torze w Tarnowie-Mościcach, rozegrany zostanie Finał Młodzieżowych Indywidualnych Mistrzostw Polski, gdzie w stawce młodych zawodników jest Patryk Dudek. Jakie jest jego nastawienie przed tymi zawodami ? – Będę się starał z całych sił i jak tylko motocykle pozwolą to będę chciał zrobić jak najlepszy wynik po to, żeby się cieszyć mam nadzieję, że ze złotego medalu. Jak to wszystko się potoczy przekonamy się w sobotę. – kończy Patryk z uśmiechem na twarzy.

rozmawiała: Ola Sępek

ewinner