Kenneth Bjerre zostaje w Tarnowie!!

11/13/2015 12:16:26
Marcin Michoń

W Tarnowie trwa kompletowanie składu na sezon 2016. Kolejnym zawodnikiem, który zdecydował się przedłużyć kontrakt z Unią Tarnów jest Kenneth Bjerre. Dla Duńczyka będzie to drugi rok spędzony w drużynie Jaskółek. Filigranowy zawodnik w minionym sezonie był bardzo ważnym ogniwem ekipy prowadzonej przez Pawła Barana i Mirosława Cierniaka. W osiemnastu spotkaniach zdobył łącznie z bonusami 165 punktów co dało mu średnią 1,875 pkt/bieg.

Duńczyk krótko skomentował podpisany dzisiaj kontrakt. – Po zakończeniu sezonu otrzymałem wiele ofert od innych klubów, ale poszedłem za głosem serca i przedłużyłem kontrakt w Unii Tarnów. Lubię tą drużynę, klub i kibiców, którzy ciepło mnie przyjęli i zawsze wspierali. Są wspaniali i to właśnie dla nich i dla klubu chcę zdobywać punkty!  – powiedział Kenneth Bjerre.

W tej chwili Unia Tarnów podpisała kontrakty z trójka seniorów – Leonem Madsenem, Januszem Kołodziejem i Kennethem Bjerre. W dalszym ciągu prowadzone są jednak rozmowy z innymi zawodnikami.

saletrosanNOXY

ewinner

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH