PGE Ekstraliga

Kenneth Bjerre w Tarnowie!

W dniu dzisiejszym list intencyjny z tarnowskim klubem podpisał Kenneth Bjerre. Dla Duńczyka będzie to pierwszy rok startów w Tarnowie, ale jak sam podkreśla bardzo lubi ścigać się na mościckim owalu. Filigranowy zawodnik z krajuHamleta w minionym sezonie miał tylko raz okazję zaprezentować się tarnowskiej publiczności. W czerwcowym pojedynku zdobył dla leszczyńskich Byków aż 11 punktów będąc liderem drużyny.

Kenneth Bjerre urodził się 24 maja 1984 roku duńskim Esbjergu. W swoim dorobku ma starty w elitarnym cykluGrand Prix, gdzie pięciokrotnie stawał na podium pojedynczej rundy, w tym raz wygrywając. Indywidualnie Jego największym sukcesem jest srebrny medal Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów wywalczony w 2004roku we Wrocławiu. Podczas juniorskich startów aż czterokrotnie zostawał najlepszym juniorem w Danii. Wraz z seniorską reprezentacją narodową dobył sześć medali Drużynowego Pucharu Świata. W dorobku ma również pięć medali Indywidualnych Mistrzostw Danii, w tym złoty z 2010 roku. W Polsce reprezentował do tej pory barwy siedmiu klubów.

Wcześniej kontrakt z Jaskółkami podpisał Janusz Kołodziej. Oba kontrakty to dopiero początek budowy składuGrupy Azoty Unii Tarnów na sezon 2015. Kolejny kontrakt tarnowianie podpiszą prawdopodobnie już w najbliższym tygodniu.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana