Kadra Polski rozpoczęła zgrupowanie!

25/01/2020 18:44:49

Żużlowa Reprezentacja Polski rozpoczęła w sobotę zgrupowanie w Szklarskiej Porębie w Pensjonacie Orla Skała. Żużlowcy pod okiem trenerów Marka Cieślaka, Rafała Dobruckiego oraz Arkadiusza Osienienko i Jana Supińskiego będą przez pięć dni wspólnie przygotowywać się do nadchodzącego wielkimi krokami sezonu.

Zgrupowanie potrwa do czwartku 30 stycznia. Z kolei w sobotę 1 lutego zawodnicy powołani do Reprezentacji Polski spotkają się w Lesznie na jubileuszowym XXX Balu Tygodnika Żużlowego, gdzie wręczone zostaną nominacje do kadry narodowej.

Wśród zawodników kadry seniorskiej i młodzieżowej jest również zawodnik Unii Tarnów – Mateusz Cierniak. Dla wychowanka Jaskółek Tarnów będzie to drugi obóz z Kadrą w karierze. Dzięki współpracy z firmą Karmot, która jest autoryzowanym dealerem marki Hyundai junior Jaskółek mógł w komfortowych warunkach udać się na obóz Hyundaiem i30.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

DIAGMEDICA & HOLI-MED