PGE Ekstraliga

Kacper pojedzie w Pardubicach

Jutro w Pardubicach polska reprezentacja młodzieżowa rozegra towarzyski mecz z Czechami. W awizowanym składzie polaków znalazł się Kacper Gomólski. Dla zawodnika Jaskółek będzie to doskonała okazja, aby pokazać się z dobrej strony przez finałem Drużynowych Mistrzostw Świata Juniorów, które odbędą się pod koniec września an tamtejszym torze.

Faworytem zawodów są z pewnością Polacy, którzy wystartują na czele z Patrykiem Dudkiem, Piotrem Pawlickim i tegorocznym objawieniem Pawłem Przedpełskim. Ponadto zobaczymy Krystiana Pieszczka, Bartosza Zmarzlika, Artura Czaję i wspomnianego wcześniej Kacpra Gomólskiego.

W zespole prowadzonym przez Milana Spinke najmocniejszym ogniwem wydaje się być Vaclav Milik. Ponadto skład naszym południowych sąsiadów uzupełnią Zdenek Holub, Eduard Krcmar, Roman Cejka, Ondrej Smetana, Michal Skurla oraz Daniel Hadek.

Zawody rozpoczną się o godzinie 17:00.

1. Patryk Dudek
2. Paweł Przedpełski