PGE Ekstraliga

Kacper Gomólski zadowolony z awansu do finału Złotego Kasku

We wczorajszych eliminacjach Złotego Kasku w Rawiczu z bardzo dobrej strony pokazał się Kacper Gomólski. Junior Grupy Azoty Unii Tarnów wywalczył dziesięć punktów, a wygraną w biegu dodatkowym zapewnił sobie start w tarnowskim finale tej prestiżowej imprezy.

Zawody zaliczam do udanych, zwłaszcza, że udało się awansować do finału Złotego Kasku, który odbędzie się u nas na miejscu, w Tarnowie. Pierwszy bieg wygrałem, ale miałem trochę za mocny motor, zaczęliśmy zmieniać i jak widać nie poszło to w dobrą stronę, stąd tylko jeden punkt w dwóch biegach. Potem wróciliśmy do początkowych ustawień i wygrałem wszystkie biegi do końca, włącznie z dodatkowym o piąte miejsce, co dało mi miejsce w finale – powiedział krótko Kacper Gomólski.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana