PGE Ekstraliga

Kacper Gomólski z kontraktem w Allsvenskan League

Kacper Gomólski
w nowym sezonie zadebiutuje w Allsvenskan League. Zawodnik Jaskółek w Szwecji reprezentować będzie barwy Valsarny Hagfors.

Ginger jest bardzo zadowolony z podpisanego kontraktu, który będzie dla niego szansą do większej ilości startów. Zawodnik ma nadzieję na regularne starty w Szwecji. – Chciałbym pojawiać się na meczach Valsarny co czwartek, jednak to działacze będą decydowali o doborze zawodników na konkretny mecz. Ze swojej strony zrobię wszystko, by dzięki swojej postawie na torze, otrzymywać szanse co tydzień. Przy okazji dziękuję włodarzom Valsarny za zaufanie i mojemu menedżerowi za załatwienie kontraktu – powiedział.

Dla Kacpra będzie to debiut w lidze Szwedzkiej. – Wcześniej nie było mi dane jeździć w Szwecji z różnych względów. Głównie tych regulaminowych, gdyż zawodnicy debiutujący w Szwecji otrzymują z przydziału wysoką średnią, a każda drużyna ma swój limit – powiedział.

Czwartkowe spotkania Allsvenskan League będą szansą dla młodego żużlowca na zdobywanie doświadczenia. – Cieszę się bardzo, że wreszcie udało mi się podpisać kontrakt w lidze szwedzkiej. Nigdy wcześniej nie jeździłem na tych obiektach, więc z wielkim optymizmem patrzę na jazdę na nowych torach, na których – mam nadzieję – wiele się nauczę. Chcę być pewnym punktem Valsarny, jednak zdaję sobie sprawę, że na szwedzkich owalach pojawię się pierwszy raz – zakończył Kacper Gomólski.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana