PGE Ekstraliga

Kacper Gomólski wystartuje w Ostrowie

Jutro na torze w Ostrowie Wielkopolskim dojdzie do test meczu młodzieżowych reprezentacji polski U-21 i U-19.

W reprezentacji U-21 wystartuje reprezentant Unii TarnówKacper Gomólski. Liderem powinien być Indywidualny Mistrz Świata JuniorówPatryk Dudek.

Na ostrowskim obiekcie wychował się Łukasz Sówka, który z reguły notuje tam bardzo dobre występy. Skład uzupełnią zawodnicy bydgoscy – Szymon Woźniak i Mikołaj Curyło, a także bracia Pulczyńscy.

Rywalem będą juniorzy do lat 19. Tutaj można liczyć zwłaszcza na punkty Piotra Pawlickiego. Ostatnio bardzo dobre występy notuje Artur Czaja. Sporo wymagać można także po Bartoszu Zmarzliku i Krystianie Pieszczku. Nie można zapominać o rewelacji tegorocznych rozgrywek Enea EkstraligiPawle Przedpełskim. Cenne punkty może dorzucić Adam Strzelec.

Skład uzupełni dzisiejszy zwycięzca II Memoriału Władysława Pietrzaka – Oskar Fajfer. Bardzo bliski triumfu był Ernest Koza, ale ostatecznie zajął drugie miejsce w tych zawodach.

Zawody zapowiadają się bardzo ciekawie i wyrównane zawody.

Początek zawodów o godzinie 16:00.

U-21:
1. Patryk Dudek