PGE Ekstraliga

Kacper Gomólski powalczy o finał DMŚJ

W sobotę w szwedzkiej Motali zawodnicy do lat 21 powalczą o awans finału Drużynowych Mistrzostw Świata Juniorów. Faworytem tych rozgrywek są Polacy z Kacprem Gomólskim w składzie. Nasz zawodnik solidnie zapracował sobie na zaufanie trenera Cieślaka. Przez długi czas był liderem wśród juniorów pod względem średniej. Dobrze też spisuje się w lidze duńskiej i turniejach indywidualnych. Dla Marka Cieślaka ważna była dyspozycja zawodników w ligach zagranicznych szczególnie w skandynawskich, gdzie w tym roku będą rozgrywane zawody o DMŚJ. Najpoważniejszymi rywalami Polaków wydają się być Rosjanie. Oprócz nich nasza reprezentacja zmierzy się także ze Szwedami i Finami. Zawody rozpoczną się o godzinie 17.00. W finale są już Czesi i Duńczycy. Dołączy do nich na pewno najlepsza ekipa z Motali, a druga drużyna musi zdobyć co najmniej 38 punktów by awansować.

Awizowane składy:

1. Bartosz Zmarzlik