PGE Ekstraliga

Jutro kolejne emocje w ligach zagranicznych

W dniu jutrzejszym sporo będzie działo się na zagranicznych torach. W meczach ligi duńskiej wystąpią nasi duńscy zawodnicy. W spotkaniu pomiędzy Holsted a Fjelsted pojedzie Patrick Hougaard, który notuje bardzo dobre wyniki w swojej macierzystej lidze. W innym spotkaniu pomiędzy Slangerup a Grindsted pojawi się Leon Madsen. Leon jest w tym sezonie prawdziwym liderem swojej ekipy i mamy nadzieję, że podobnie będzie również w dniu jutrzejszym.

W Szwecji bardzo szybko dojdzie do rozstrzygnięcia meczów półfinałowych. Po wtorkowych rywalizacjach już w środę czekają nas rewanże. Ciężkie zadanie czeka Smedernę Eskilstuna, która ostatecznie uległa na własnym torze Piraternie Motala i to właśnie jutrzejsi gospodarze są faworytem dwumeczu. Lepszy wynik osiągnęła drużyna Martina Vaculika i Janusza Kołodzieja. Elit Vetlanda ma 8 punktową zaliczkę nad Dackarną Malilla przed jutrzejszym półfinałem. Drużyna naszych zawodników prezentuje bardzo wyrównaną jazdę wszystkich zawodników i na pewno nie są na straconej pozycji. Jaskółkom życzymy udanych zawodów i wywalczenia awansu do finału.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana