PGE Ekstraliga

Jutro druga kolejka Elitserien

Już jutro na szwedzkich torach zostanie rozegrana druga kolejka Elitserien. W składach drużyn nie brakuje reprezentantów Unii Tarnów.

Drużynę Hammarby Sztokholm czeka wyjazdowe spotkanie w Kumli z tamtejszą Indianerną. W składzie stołecznej drużyny znalazł się oczywiście Artem Laguta. Widnieje również nazwisko Leona Madsena, jednak Duńczyk nie wystąpi w tym meczu. Wciąż odczuwa on skutki upadku w Danii i potrzebuje jeszcze odpoczynku. Drużyna Hammarby ma sporo do udowodnienia po słabym, zeszłotygodniowym meczu, gdzie właściwie jedynym, jasnym punktem zespołu był młodszy z braci Lagutów.

Ciężki, wyjazdowy bój czeka również Macieja Janowskiego i jego Piraternę. Drużyna z Motali jedzie bowiem do Malilli. Na rehabilitację liczą z pewnością wszyscy fani Macieja Janowskiego. Popularny Magic zaliczył słaby debiut, więc jutro będzie miał szansę na poprawę swojego rezultatu.

Tak się złożyło, że wyjazdowe spotkanie czeka również Martina Vaculika. Elit Vetlanda zmierzy się ze Smederną Eskilstuna. Vaculik poprzedni mecz może zaliczyć do udanych, jednak wciąż szuka on optymalnych rozwiązań sprzętowych. Jutrzejsze spotkanie powinno dać odpowiedź na jak bardzo Martinowi udało się poukładać park maszyn.

Wszystkie spotkania rozpoczną się o godzinie 19.00. Tuż po ich zakończeniu zapraszamy na relację.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana