Jaskółki zaprezentowane sponsorom!

19/03/2016 12:08:33

W piątek w restauracji Soprano o godzinie 19 odbyła się oficjalna prezentacja żużlowców Unii Tarnów dla sponsorów tarnowskiego klubu.

Licznie przybyłych gości powitał prezes Łukasz Sady w tym m.n. członka zarządu Grupy Azoty Pana Artura Kopcia, wieloletniego sponsora klubu Wiesława Frysa z firmy Wesbud i wielu innych. Powitani zostali również nowi sponsorzy, którzy w tym roku dołączyli do Jaskółek.

Prezentacja_UT_Sponsorzy-41

Na początku przedstawiony został sztab szkoleniowy z Pawłem Baranem na czele. Trener Unii Tarnów podkreślił, że wierzy w swój zespół i uważa, że podobnie jak przed rokiem Jaskółki osiągną dobry wynik. Następnie Mirosław Cierniak mówił szerzej o działaniach UKS Jaskółki Tarnów. Trener Cierniak zakomunikował, że w sezonie 2016 nie będzie pełnił funkcji kierownika drużyny, ponieważ bardziej chce skupić się na swoich adeptach, aby w kolejnych sezonach tarnowianie mogli stawiać na „swoich”. Oczywiście w miarę czasu będzie również przy pierwszej drużynie. UKS ma w planach starty w Mistrzostwach Polski na mini żużlu. Nowym kierownikiem drużyny został Łukasz Izak, który z tarnowskim żużlem związany jest już od kilku lat.

Prezentacja_UT_Sponsorzy-37
Następnie kolejno prezentowali się Kacper Konieczny, Patryk Rolnicki, Arkadiusz Madej i Krystian Rempała. Juniorzy mówili o swoich sportowych idolach oraz planach na najbliższy rok. Później nastąpiła kolej na seniorów – Mikkela Michelsena, Kennetha Bjerre, Leona Madsena, Piotra Świderskiego (którego zabrakło ze względu na starty na Wyspach) oraz Janusza Kołodzieja. Najmłodszy z Duńczyków mówił o znakomitej atmosferze w drużynie, zaznaczając, że obecność Kennetha i Leona w drużynie Unii jest dla niego bardzo ważna, nie tylko ze względu na pomoc w znalezieniu odpowiednich ustawień na tarnowski tor.

Prezentacja_UT_Sponsorzy-50
Kenneth Bjerre mówił o planach powrotu do Grand Prix w tym sezonie, a Leon Madsen, że liczy na kolejny medal z tarnowską drużyną oraz na doping Kibiców Jaskółek. Na koniec Kapitan Unii Tarnów Janusz Kołodziej opowiedział o swoich przygotowaniach do sezonu, planach i pracy ze swoją szkółką w sezonie 2016.

Warto dodać, że prezentacja dla wszystkich Kibiców odbędzie się 3 kwietnia o godzinie 14:00 na Stadionie Miejskim.