Jaskółki zaprezentowane!

04/04/2022 8:14:17

W niedzielne popołudnie na dużej sali Centrum Sztuki Mościce zaprezentowana została drużyna Unii Tarnów na sezon 2022. Obecni byli wszyscy zawodnicy Jaskółek – Peter Ljung, Troy Batchelor, Kenneth Hansen, Tero Aarnio, Patryk Rolnicki, Oskar Bober, Piotr Pióro, Dawid Rempała (gość), Kajetan Kupiec (gość), Piotr Świercz, Mateusz Gzyl i Patryk Zieliński. Przedstawieni zostali także zawodnicy w kategorii 250ccm Brajan Gromniak, Igor Gryzło i Jan Heleniak.

Przedstawiony został nowy sztab szkoleniowy Unii Tarnów z trenerem Stanisławem Burzą na czele. Rolę koordynatora pełnić będzie Marek Cieślak, a kierownika drużyny Tomasz Proszowski.

Podczas prezentacji głos zabierali wszyscy zawodnicy, a także Członek Zarządu, Dyrektor Generalny Grupy Azoty S.A – Zbigniew Paprocki, Przewodniczący Rady Nadzorczej Unii Tarnów Daniel Bałut, a także Grzegorz Habel.

Wśród zaproszonych gości znaleźli się przedstawiciele sponsorów Unii Tarnów, politycy, działacze oraz osoby od lat wspierające klub na różnych płaszczyznach. Nie zabrakło także licznej grupy sympatyków Jaskółek.

Podczas prezentacji ogłoszono nowego Kapitana drużyny, którym został Peter Ljung. Szwed w przeszłości pełnił już tę funkcję.

Pełna galeria z wydarzenia TUTAJTUTAJ

DIAGMEDICA & HOLI-MED