Jaskółki trenowały w Żarnovicy!

03/16/2016 20:40:53
Marcin Michoń

W środowe popołudnie żużlowcy Unii Tarnów po przerwie zimowej wyjechali na tor. W Żarnovicy pod okiem trenera Pawła Barana trenowali Janusz Kołodziej (na Słowacji przebywa od weekendu) Leon Madsen, Piotr Świderski, Krystian Rempała, Arkadiusz Madej i Patryk Rolnicki.

Z pierwszych jazd swoich podopiecznych zadowolony jest Paweł Baran.Jeździliśmy prawie trzy godziny, każdy z zawodników wyjechał na tor siedem razy. To spora dawka jazdy po zimowej przerwie. Dziś zawodnicy oswajali się z motocyklami, z powrotem przyzwyczajali się do prędkości. Obyło się bez żadnych upadków – podsumował pierwszy dzień trener Jaskółek.

W czwartek żużlowcy Unii Tarnów ponownie wyjadą na tor. Tym razem jazdy będzie nieco więcej. Jutro zaplanowaliśmy dwie sesje treningowe. Pierwsza od 10 do 12, druga zaś od 14 do 16. Pogoda w Żarnovicy jest bardzo dobra, dlatego postaramy się maksymalnie wykorzystać nasz pobyt na Słowacji – zapowiada Paweł Baran.

Po powrocie planowane są pierwsze treningi w Tarnowie, jednak są one uzależnione od pogody jaka będzie panowała oraz stanu toru w Mościcach.

saletrosanNOXY

ewinner

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH