PGE Ekstraliga

Jaskółki powalczą w półfinale MMPPK

Już jutro na torze w Krośnie odbędzie się jeden z półfinałów Młodzieżowych Mistrzostw Polski Par Klubowych.

Wśród faworytów oprócz drużyny z Częstochowy są tarnowskie Jaskółki, które do Krosna jadą w składzie: Ernest Koza i Mateusz Borowicz

Ernest pomimo swojego młodego wieku oraz małego doświadczenia, bo zaledwie rok temu zdał licencję, na zawodach młodzieżowych pokazuje się z bardzo dobrej strony i dzielnie walczy o każdy punkt dla biało-niebieskich barw. Natomiast Mateusza mogliśmy oglądać w meczach Enea Ekstraligi, gdzie nabrał dużego doświadczenia i pomimo słabych wyników w lidze dobrze radzi sobie w zawodach młodzieżowych.

O wejście do Finału, który odbędzie się 21. września w Gdańsku, oprócz wspomnianych wcześniej drużyn walczyć będą także juniorzy takich zespołów jak: KSM Krosno, PGE Marma Rzeszów oraz ŻKS Row Rybnik. Początek zawodów rozpocznie się o godzinie 17:00, a sędzią zawodów będzie Tomasz Proszowski.

Składy:

KSM Krosno: