PGE Ekstraliga

Jaskółki powalczą o pierwsze medale w tym sezonie

Marcin Michoń

W niedzielę w Lesznie zostanie rozegrany finał Mistrzostw Polski Par Klubowych. Tytułu wywalczonego przed rokiem w Gorzowie będą bronić zawodnicy MONEYmakesMONEY.pl Stali.

Faworytami niedzielnych zawodów jest przede wszystkim bardzo silna para z Zielonej Góry. Zarówno Piotr Protasiewicz jak i Jarosław Hampel u progu sezonu spisują się bardzo dobrze, a do tego rezerwowym jest Grzegorz Walasek, który z powodzeniem może zastąpić kolegów z drużyny.

Sporo do powiedzenia będą miały pary z Gorzowa i Leszna, które również są w gronie pretendentów do zwycięstwa. O medale pokusić się może również par tarnowska. Janusz Kołodziej na torze w Lesznie zazwyczaj prezentuje się bardzo dobrze, a jeśli Artur Mroczka będzie jeździł podobnie walecznie jak w sparingu z Rzeszowem to Jaskółki mogą przywieźć ze Smoczyka medal.

Statystami z pewnością nie będą pozostałe trzy pary z Łodzi, Ostrowa i Rzeszowa.

Niedzielne zawody dla Unii Tarnów będą nie tylko kolejnym etapem przygotowań przed startem PGE Ekstraligi, ale również szansą na wywalczenie medalu.

Początek zawodów o 15:00.

Unia Tarnów
1. Janusz Kołodziej