Jaskółki powalczą o medal MPPK w Lesznie

07/12/2015 12:41:28
Marcin Michoń

W niedzielę w Lesznie rozegrane zostaną aż dwie imprezy rangi Mistrzostw Polski. Najpierw o 15:00 odbędzie się Finał MIMP, a na 19:30 zaplanowano Finał Mistrzostw Polski Par Klubowych.

W stawce siedmiu drużyn wystartują również tarnowianie, którzy mają duże szansę na sukces. W ostatnich tygodniach znaczny progres formy zanotował Janusz Kołodziej, a Artur Mroczka dobrze wypadł w wiosennym meczu na „Smoku”. Jednak głównymi pretendentami do wygranej będą z pewnością drużyny z Gorzowa oraz Leszna. Za gospodarzami przemawia z pewnością atut domowego toru. Ponadto w dobrej formie jest Piotr Pawlicki, a swoje robią również Tobiasz Musielak i Grzegorz Zengota. W ekipie Stanisława Chomskiego w wybornej dyspozycji jest z kolei Bartosz Zmarzlik. Pomimo słabszego sezonu nie należy lekceważyć Krzysztofa Kasprzaka.

Czarnym koniem zawodów mogą być ostrowianie, którzy w rywalizacji z ekstraligowcami nie stoją na straconej pozycji. Odstawać nie powinni również rzeszowianie i zielonogórzanie. Medal którejkolwiek z tych par nie będzie zaskoczeniem. Teoretycznie najsłabiej prezentuje się para z Łodzi.

Unia Tarnów

saletrosanNOXY

ewinner

tyskie