PGE Ekstraliga

Jaskółki odwiedziły III LO

Korzystając z ostatnich wolnych chwil, dwóch wychowanków Unii Tarnów wraz z trenerem Markiem Cieślakiem odwiedzili jedną z tarnowskich szkół.

Szkoleniowiec wraz z Januszem Kołodziejem oraz Jakubem Jamrogiem uczestniczyli w spotkaniu zorganizowanym przez III LO w Tarnowie, a tematem przewodnim była Kariera we współczesnym sporcie. Cała wizyta miała charakter konferencji prasowej, a każdy z uczniów mógł zadać pytanie.

Jednym z najważniejszych przesłań były słowa Jakuba Jamroga, który wiele razy powtarzał, że „Tylko jeśli kochasz coś robić i robisz to całym sobą, możesz zwyciężyć”.

„Mimo wielu przeciwności losu i porażek czy załamać trzeba wierzyć w siebie i własne możliwości. Tylko to pozwoli spełnić swoje marzenia, a przy okazji dać kibicom radość z kolejnych zwycięstw” – dodał Janusz Kołodziej. Trener Jaskółek Marek Cieślak zaznaczał, że ważną rolę spełnia także rodzina.

Oprócz standardowych pytań, padały także te nietypowe i na czasie. M.in. o zastosowanie tytanu w motocyklach oraz kevlary ze skóry. Uczennice starały się rozwinąć wątek kobiet startujących się uprawiać czarny sport.

Goście spotkania opowiedzieli także o swoich hobby oraz zajęciach poza torem. Janusz Kołodziej wyznał, że jest zapalonym wędkarzem, a najlepszym miejscem na realizację jego hobby jest Szwecja. Jakub Jamróg opowiadał o początkach swojej kariery oraz tłumiku, który odpadł mu w czasie wyścigu. Trener Cieślak swoimi wypowiedziami dotyczącej bogatej kariery zawodniczej i pracy trenerskiej rozbawiał publikę. Wspomniał także o swojej ulubionej papudze, psach oraz pracy na działce.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana