Jaskółki odwiedzą szkoły i nie tylko

05/06/2014 0:00:00

W ciągu najbliższego weekendu zawodnicy
Grupy Azoty Unii Tarnów odwiedzą kilka placówek dydaktycznych w Tarnowie, na piknikach oraz odjadą kolejny mecz ligowy.

W sobotę – 7 czerwca w Pikniku Olimpijskim w Warszawie organizowanym przez Sponsora Strategicznego Unii Tarnów ŻSSA Tauron Polska Energia udział weźmie Martin Vaculik. Słowak około godziny 14:00 pojawi się na scenie, gdzie będzie odpowiadał na pytania Łukasza Benza oraz prezentował swój motocykl.

Z kolei już w piątek – 6 czerwca w Szkole Podstawowej nr 3 im. Marii Konopnickiej o godzinie 11:00 gościć będzie Krzysztof Buczkowski oraz Michał Nowiński.

W sobotę w Szkole Podstawowej nr 2 odbędzie się piknik, który będzie miał na celu zbiórkę funduszy na doposażenie warsztatu pracy dla nauczycieli, którzy pracują z chorymi dziećmi przebywającymi w Szpitalu im. Św. Łukasza. W spotkaniu odbywającym się pod hasłem „ Wszyscy pamiętamy o chorych dzieciach” udział weźmie Dawid Matura, który pojawi się około 16:30.

Także w sobotę o godzinie 17:00 gościem Zespołu Szkół Sportowych w Tarnowie-Mościcach będzie Damian Dąbrowski. Wcześniej, bo w godzinach 12:00 – 14:00 Ernest Koza i Michał Nowiński pojawią się w Zespole Szkół Podstawowych im. Jana Pawła II i Gimnazjum w Skrzyszowie.

W niedzielę – 8 czerwca gościem Centrum Kultury Wsi Polskiej im. Wincentego Witosa w Wierzchosławicach w godzinach 14:00 – 16:00 będzie Dawid Matura. Z kolei wieczorem od godziny 19:00 kolejne żużlowe emocje w Tarnowie. Grupa Azoty Unia Tarnów podejmie w spotkaniu VII kolejki Enea Ekstraligi Betard Spartę Wrocław.

Nowrem Group

hektordunajecdekercezararkan