Jaskółki w komplecie! Mroczka zostaje!

06/15/2020 8:25:13
Marcin Michoń

Unia Tarnów ustaliła warunki finansowe z wszystkimi zawodnikami, którzy jesienią parafowali umowy na sezon 2020. W weekend aneks do kontraktu podpisał Artur Mroczka i będzie reprezentował barwy Jaskółek w rozgrywkach eWinner Pierwszej Lidze Żużlowej. Wcześniej warunki finansowe ustalono z Peterem Ljungiem, Ernestem Kozą, Michałem Gruchalskim, Danielem Kaczmarkiem i Kimem Nilssonem. Ponadto ważne kontrakty mają także młodzieżowcy – Dawid Rempała, Mateusz Cierniak, Przemysław Konieczny i Mateusz Gzyl.

Dziękujemy wszystkim zawodnikom za zrozumienie zaistniałej sytuacji.

Od poniedziałku 15 czerwca w wybrane dni można nabywać karnety na mecze żużlowe w Tarnowie. Szczegóły tutaj.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

ewinner

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1krystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDGaleria TarnoviaTarnowska TV HD