PGE Ekstraliga

Jaskółki czekają na licencję

Unia Tarnów ŻSSA
do 15 lutego miała czas na uregulowanie wszystkich zobowiązań wobec zawodników oraz innych podmiotów. Wszystkie zaległości zostały już spłacone i teraz Jaskółki czekają na otrzymanie licencji bezwarunkowej na bieżący sezon.

Rzecznik Klubu potwierdza spłatę zaległości, która była możliwa dzięki dużemu wsparciu Grupy Azoty, a także wyjaśnia ciągły brak licencji bezwarunkowej. – W tej chwili jedyną przeszkodą w otrzymaniu licencji jest decyzja Trybunału PZM w sprawie Łukasza Lesiaka. Dostaliśmy sygnały, że być może w najbliższych dniach ta sprawa zostanie rozpatrzona przez związek, jednak nie mamy takiej pewności. Już w zeszłym tygodniu złożyliśmy do PZM wszelkie dokumenty potwierdzające uregulowanie naszych zobowiązań i m.in. dzięki wsparciu ze strony Głównego Partnera Grupy Azoty ze spokojem czekamy na wieści z PZM – wyjaśnił Łukasz Izak.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana