PGE Ekstraliga

Janusz powalczy w Memoriale Smoczyka

W piątek w Lesznie odbędzie się 63. Memoriał Alfreda Smoczyka.  Zawody zapowiadają się bardzo ciekawie.

Głównym faworytem zawodów jest były zawodnik BykówJarosław Hampel, który w przeszłości już dwukrotnie zwyciężał Memoriał Smoczyka.  W stawce szesnastu zawodników o końcowe podium z pewnością liczyć się będą także Nicki Pedersen, Andreas Jonsson, Piotr Protasiewicz i Przemysław Pawlicki. W mocnej obsadzie sporo namieszać może Janusz Kołodziej, który w ostatnich zawodach prezentuje się bardzo dobrze. To właśnie Kapitan Jaskółek był najlepszym zawodnikiem spotkań o brąz w Enea Ekstralidze. Wychowanek Unii Tarnów w przeszłości już wygrywał Memoriał Alfreda Smoczyka w 2011 roku, teraz ma duże szanse na powtórzenie tego sukcesu.

Nie można zapominać o zawodnikach, którzy reprezentowali miejscowy klub w tegorocznych rozgrywkach ligowych. Grzegorz Zengota, Fredrik Lindgren, Tobiasz Musielak i Damian Baliński na domowym torze są wstanie wygrać z każdym, a ich postawa może sporo namieszać w klasyfikacji końcowej.

W zawodach z powodu kontuzji zabraknie ubiegłorocznego triumfatora – Emila Sajfutdinowa.

Początek piątkowego turnieju o godzinie 18:00.

Lista startowa 63. Memoriału Alfreda Smoczyka:
1. Janusz Kołodziej
2. Peter Kildemand