PGE Ekstraliga

Janusz o wynikach

Już dzisiaj wielkie derby południa. Unia Tarnów zmierzy się na wyjeździe z PGE Marmą Rzeszów. Dla tarnowian jest to bardzo ważne spotkanie.

Kapitan Unii Janusz Kołodziej apeluje do wszystkich kibiców Jaskółek, aby wspierać zespół. – Najgorzej kiedy słyszysz ciągle negatywne opinie, a wszyscy dookoła zaczynają panikować. W tym momencie nie jeździmy jeszcze najlepiej, to fakt. Ale my potrzebujemy wsparcia, motywacji, pozytywnej energii i dobrego wyniku. Jeśli wszystko się zgra, a na naszym domowym, tarnowskim torze poczujemy się komfortowo będzie wszystko dobrze – powiedział

Początek sezonu nie jest specjalnie udany dla drużyny tarnowskiej. W poprzednich latach było już kilka przypadków, ze drużyna po zdobyciu tytułu mistrzowskiego kolejnym roku nie mogła się odnaleźć. Janusz podaje przykład klubu z Zielonej Góry  – Swego czasu Zielona Góra zdobyła mistrzostwo Polski po czym w następnych rozgrywkach przegrała pod rząd kilka spotkań. To jest tylko sport. Nie poddajemy się, walczymy, bo przed nami jeszcze wiele meczów – dodał.

Janusz zdaje sobie sprawę, że jego forma w tej chwili nie jest jeszcze optymalna. Dobre występy przeplata ze słabszymi, przegrywając niekiedy z dużo niżej notowanymi zawodnikami, ale zawodnik nie załamuje rąk i ma nadzieję na lepsze wyniki – Kariera żużlowca to długa i kręta droga. Czasami po odcinku prostym i równym przychodzi trochę trudniejszy fragment. I ja go mam teraz. Nie do końca wszystko pracuje tak jakbym chciał. Nie załamujemy rąk. Wspólnie z całym teamem staramy się jak najwięcej przy tym sprzęcie pracować, dużo jeździć, trenować. Wiadomo też, że na torze nie jeżdżę sam. Spora rzesza zawodników mnie teraz przewyższa. Ale mamy pewien punkt odniesienia i chcemy te różnice zatrzeć, zniwelować. To nasz cel – zakończył kapitan Jaskółek.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana