PGE Ekstraliga

Janusz Kołodziej zostaje w Tarnowie!

W piątek w siedzibie Unii Tarnów ŻSSA kontrakt na sezon 2015 z drużyną Grupy Azoty Unii Tarnów podpisałJanusz Kołodziej, dla którego będzie to już 14 rok z Jaskółką na plastronie. Wychowanek tarnowskiego klubu miniony sezon mógł zaliczyć do bardzo udanych. W klasyfikacji indywidualnej Enea Ekstraligi pod względem średnich biegopunktowych zajął piątą lokatę będąc ważnym ogniwem Jaskółek. Bardzo dobre występy notował również wIndywidualnych Mistrzostwach Europy oraz szwedzkiej Elitserien. Indywidualnie wywalczył brązowy medal Indywidualnych Mistrzostw Polski. Z Jaskółkami wywalczył brązowy medal Drużynowych Mistrzostw Polski.

10409219_895906983767289_9207055011076012782_n

saletrosanazoty-starttyskie