Janusz Kołodziej zostaje w Tarnowie!

11/03/2015 12:56:21

W poniedziałek nowy kontrakt z Unią Tarnów podpisał Janusz Kołodziej. Będzie to dla niego już 15 rok w barwach Jaskółek. Przez ostatnie cztery sezony corocznie wraz z kolegami z drużyny zdobywał medale DMP.

IMG_3115

IMG_3121

W Unii Tarnów trwa budowanie składu na sezon 2016. Jak zwykle w przypadku naszego klubu, negocjacje z zawodnikami trwają dość długo, a kontrakty podpisywane są dość ostrożnie i rozważnie.

– Poszukujemy rozwiązań, które pozwolą pogodzić skład drużyny na przyzwoitym poziomie sportowym z możliwościami finansowymi Klubu, gdyż najważniejsza jest stabilność finansowa. Nie sztuką jest podpisywać wysokie kontrakty, z góry wiedząc, że będą to kontrakty wirtualne, a z kilka miesięcy podzielić los klubów z Gdańska, Częstochowy czy Opola. Dlatego też dopiero w dniu dzisiejszym, po długich, ale owocnych negocjacjach, podpisany został pierwszy w tym roku kontrakt z Januszem Kołodziejem – mówi Łukasz Sady

– Janusz, jak zwykle wykazał się cierpliwością i zrozumieniem. Mimo początkowych rozbieżności udało nam się dojść do konsensusu, dzięki czemu ten wspaniały zawodnik nadal pozostaje z nami – mówi po podpisaniu kontraktu Prezes Unii Tarnów.

Tym samym Janusz Kołodziej jest drugim obok Leona Madsena zawodnikiem, który będzie w sezonie 2016 zdobywał punkty dla drużyny z Tarnowa. Wkrótce powinniśmy poznać kolejnych zawodników.

saletrosanNOXY

ewinner

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH