PGE Ekstraliga

Janusz Kołodziej rozpoczyna walkę o SGP

W sobotę 7 czerwca na torze w Lublanie odbędzie się jedna z Rund Kwalifikacyjnych Indywidualnych Mistrzostw Świata. W zawodach tych wystartuje Janusz Kołodziej. W tym roku ze względu na przełożone zawody o Złoty Kask wszystkich polskich zawodników do eliminacji nominowała GKSŻ. Jednak już przed nominacjami było wiadome, że Dziką Kartę otrzyma Janusz, który z powodu kontuzji musiał wycofać się z półfinału Złotego Kasku. Do kolejnej rundy awansuje 10 najlepszych zawodników. Patrząc na nazwiska wydaje się, że przed naszym zawodnikiem stosunkowo łatwe zadanie, jednak Janusz z pewnością podejdzie do tych zawodów maksymalnie skoncentrowany szczególnie, że tamtejszy tor nie jest mu zbyt dobrze znany. Najgroźniejszymi rywalami Kołodzieja powinni być: Patryk Dudek, Matej Zagar, Peter Kildemand, Peter Ljung i Troy Batchelor. Początek zawodów o godzinie 16.00.

Lista startowa:
1. Josef Franc (Czechy)
2. Karlo Majnic (Chorwacja)
3. Mattia Carpanese (Włochy)
4. Patryk Dudek (Polska)
5. Peter Ljung (Szwecja)
6. Troy Batchelor (Australia)
7. Janusz Kołodziej (Polska)
8. Matic Voldrih (Słowenia)
9. Nicolai Klindt (Dania)
10. Kim Nilsson (Szwecja)
11. Andriej Kobrin (Ukraina)