PGE Ekstraliga

Jakub Jamróg

Jakub Jamróg urodził się 24 czerwca 1991 roku w Tarnowie. Jest wychowankiem tarnowskich Jaskółek i to właśnie w naszym klubie rozpoczynał swoją karierę. Początki nie były łatwe. Kuba ambitnie walczył o miejsce w składzie, ale hamowały go bardzo pechowe kontuzje w tym bardzo poważna kontuzja kręgosłupa. Kuba powrócił jednak na tor w wielkim stylu zdobywając w 2012 roku wspólnie z kolegami Drużynowe Mistrzostwo Polski na żużlu. Kolejne 4 sezony Jamróg spędził w barwach klubu z Łodzi. W 2017 roku ponownie dołączył do swojego macierzystego klubu, który budował skład na awans do PGE Ekstraligi. Cel został osiągnięty, a Kuba był jednym z najlepszych zawodników w lidze. W 2018 roku ponownie powróci do PGE Ekstraligi z Jaskółką na plastronie. Kuba wielokrotnie przyznał, że było to jego z jego sportowych marzeń.

Profil zawodnika

Data urodzenia