PGE Ekstraliga

Jacob Thorssell nowym zawodnikiem Jaskółek

Grupa Azoty Unia Tarnów
wobec kontuzji Grega Hancocka postanowiła zakontraktować nowego zawodnika w kończącym się okienku transferowym. Wybór Marka Cieślaka padł na młodego Szweda – Jacoba Thorssella.

Urodzony 24 lipca 1993 roku w szwedzkim Advidabergu zawodnik ma na swoim koncie już kilka znaczących osiągnięć. Dwa lata temu w Vetlandzie został brązowym medalistą Młodzieżowych Indywidualnych Mistrzostw Szwecji, a także Drużynowych Mistrzostw Świata Juniorów w Gnieźnie. Rok wcześniej świętował brąz Drużynowych Mistrzostw Europy Juniorów.

Jest tegorocznym finalistą Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów. Po dwóch rundach ma na swoim koncie 16 punktów i zajmuje ósmą pozycję, zachowując jeszcze szanse na awans na wyższe pozycje.

W lidze szwedzkiej startuje w drużynie Elit Vetlanda wraz z Januszem Kołodziejem. Na Wyspach Brytyjskich od kilku sezonów reprezentuje Wolverhamption Wolves. Startuje również w Allsvenskan League w Szwecji, zdobywając punkty dla Ornarny Mariestad.

Młodemu zawodnikowi życzymy powodzenia na torach Enea Ekstraligi!

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana