PGE Ekstraliga

IV runda MDMP w Rybniku

Dzisiaj na torze w Rybniku zostanie rozegrana ostatnia IV runda Młodzieżowych Drużynowych Mistrzostw Polski. Zawodnicy Grupy Azoty Unii Tarnów zajmują w tej chwili 2 miejsce w swojej grupie ustępując jedynie częstochowianom i wyprzedzając o zaledwie pół punktu rybniczan.

Na torze w Rybniku Jaskółkom będzie bardzo trudno odnieść zwycięstwo. Faworytami są z pewnością gospodarze z Kacprem Woryną na czele, czy też juniorzy Lwów w których składzie zobaczymy m.in. Artura Czaję, czy Oskara Polisa. Tarnowianie do Rybnika zawitają z niepokonanymi w ostatniej rundzie MDMP w Tarnowie – Ernestem Kozą i Mateuszem Borowiczem.

Ciekawie wygląda również ekipa PGE Marmy Rzeszów w której składzie nie powinno zabraknąć coraz lepiej sobie radzącego Krystiana Rempały. Stawkę uzupełnią drużyny z Krakowa, Krosna oraz Lublina.

Po zakończeniu IV rundy MDMP pięć pierwszych drużyn wystąpi w półfinałach, które zaplanowano na 12 sierpnia.

Początek wtorkowych zawodów o godzinie 17:00.

saletrosanazoty-startokocim

Partnerzy medialni