Gwiazdy PGE Ekstraligi zagrają w golfa

06/18/2015 16:40:47

W piątek w „First Warsaw Golf & Country Club” w Rajszewie nieopodal Warszawy odbędzie się „2015 PGE Ekstraliga Golf Challenge” z udziałem czołowych zawodników najlepszej żużlowej ligi świata.

Tomasz Gollob kontra Tai Woffinden, Martin Vaculik przeciwko Chris Holderowi – tylko w Rajszewie. – To kolejna z inicjatyw marketingowych PGE Ekstraligi oraz sponsora tytularnego rozgrywek Polskiej Grupy Energetycznej, po niedawnych wyborach MISS STARTU – informuje Przemysław Szymkowiak, menedżer ds. PR PGE Ekstraligi.

– W ramach eventu zaplanowany został mini pojedynek golfowy żużlowców, którzy wcześniej będą mogli potrenować pod okiem wykwalifikowanych trenerów. Chcemy pokazać czołowych zawodników najlepszej żużlowej ligi świata z innej strony. Sezon właśnie przekroczył półmetek, to dobra pora aby choć na chwilę oderwać się od rywalizacji na torze i przenieść się do dyscypliny o zupełnie innej charakterystyce, nazywanej często grą dla dżentelmenów.

W wydarzeniu udział wezmą Tomasz Gollob i Krzysztof Buczkowski (obaj MRGARDEN GKM Grudziądz), Martin Vaculik (Unia Tarnów), Peter Kildemand (PGE Stal Rzeszów), Paweł Przedpełski i Chris Holder (obaj KS Toruń), Tai Woffinden (Betard Sparta Wrocław), Piotr Protasiewicz (SPAR Falubaz Zielona Góra), Linus Sundstroem (MONEYmakesMONEY.pl Stal Gorzów), Emil Sajfutdinow i Piotr Pawlicki (obaj FOGO Unia Leszno).

ewinner

wesbudSolektro