PGE Ekstraliga

Greg Hancock wraca do Tarnowa!

Potwierdziły się wcześniejsze przypuszczenia mediów. Greg Hancock po roku przerwy ponownie będzie zdobywał punkty dla Unii Tarnów.

Po długo trwających negocjacjach Amerykanin przystał na warunki tarnowskiego klubu. – Mogę potwierdzić, że pozytywnie zakończyliśmy negocjacje z Gregiem Hancockiem.  Amerykanin ponownie będzie reprezentował naszą drużynę. Te rozmowy trochę trwały, ale cieszymy się, że wreszcie możemy ogłosić tą wiadomość. Podpis Grega pod kontraktem powinien się znaleźć w najbliższych godzinach – potwierdzi ł rzecznik prasowy Unii Tarnów Łukasz Izak.

Greg Hancock jest jednym z najbardziej doświadczony żużlowców na świecie. W swojej długiej i barwnej karierze dwukrotnie zdobył tytuł Indywidualnego Mistrza Świata. Było to w roku 1997 oraz 2011. Warto dodać, że do tej pory wystartował we wszystkich rundach Grand Prix, siedemnaście z nich wygrywając.  W lidze polskiej do tej pory reprezentował osiem klubów. Do Tarnowa wraca po rocznej przerwie. Wcześniej w 2012 roku poprowadził Jaskółki do złotego medalu Drużynowych Mistrzostw Polski.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana