Greg Hancock wraca do Tarnowa!

11/21/2013 0:00:00

Potwierdziły się wcześniejsze przypuszczenia mediów. Greg Hancock po roku przerwy ponownie będzie zdobywał punkty dla Unii Tarnów.

Po długo trwających negocjacjach Amerykanin przystał na warunki tarnowskiego klubu. – Mogę potwierdzić, że pozytywnie zakończyliśmy negocjacje z Gregiem Hancockiem.  Amerykanin ponownie będzie reprezentował naszą drużynę. Te rozmowy trochę trwały, ale cieszymy się, że wreszcie możemy ogłosić tą wiadomość. Podpis Grega pod kontraktem powinien się znaleźć w najbliższych godzinach – potwierdzi ł rzecznik prasowy Unii Tarnów Łukasz Izak.

Greg Hancock jest jednym z najbardziej doświadczony żużlowców na świecie. W swojej długiej i barwnej karierze dwukrotnie zdobył tytuł Indywidualnego Mistrza Świata. Było to w roku 1997 oraz 2011. Warto dodać, że do tej pory wystartował we wszystkich rundach Grand Prix, siedemnaście z nich wygrywając.  W lidze polskiej do tej pory reprezentował osiem klubów. Do Tarnowa wraca po rocznej przerwie. Wcześniej w 2012 roku poprowadził Jaskółki do złotego medalu Drużynowych Mistrzostw Polski.

ewinner

wesbudSolektro