Ginger rezygnuje ze Swindon.

26/03/2013 0:00:00

W sezonie 2013 Kacper Gomólski miał powrócić do ścigania się na Wyspach Brytyjskich. Wszystko wskazuje na to, że tuż przed rozpoczęciem sezonu w Elite League popularny Ginger zrezygnuje ze startów w lidze angielskiej. Jak się okazało, wiele terminów rezerwowych dla przełożonych spotkań Enea Ekstraligi wypada w czwartek. A drużyna Swindon Robins rozgrywa swoje mecze ligowe właśnie w tym dniu.

Na tą chwilę nie ma tematu Kacpra Gomólskiego w Anglii. Taką decyzję podjęliśmy w poniedziałek wspólnie z zawodnikiem. Dlaczego? Jeżeli okaże się, że odwołują nasz mecz to zostajemy bez naszego czołowego i podstawowego młodzieżowca. Liga angielska takie sobie wywalczyła prawa, że jeśli Swindon Robins jeździ w czwartki i są przypisani do tego dnia, to nie mamy możliwości, by na nasz zaległy mecz Kacper przyjechał. W skrócie: Jest za dużo niewiadomych terminów. Jak nam dadzą czwartek to jesteśmy „ugotowani”. Oprócz tego w właśnie na czwartek zaplanowanych jest wiele innych ważnych krajowych eliminacji i imprez rangi mistrzostw Polski – przekazał trener Unii Tarnów Marek Cieślak.

Jest jednak mała nadzieja na starty Kacpra w lidze angielskiej w tym sezonie. Marek Cieślak stawia jednak jeden warunek – włodarze Swindon Robins muszą wyrazić zgodę na starty Gomólskiego w wybranych meczach.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel